GØR-DET-SELV: Sådan hænger du din plakat op

GØR-DET-SELV: Sådan hænger du din plakat op

En kort guide til at hænge plakater fint op i dit hjem

Alt du skal bruge: 

  • Plakat
  • Ramme
  • Søm
  • Hammer

1. Placering af plakat 

Måske virker det åbenlyst, men faktisk kan det have en afgøende betydning. Før du vælger din plakat, bør du gøre dig overvejelser omkring, hvor du drømmer om at den skal hænge, og dertil hvilken stil du ønsker at bevæger dig i. På den måde er det meget nemmere at finde den rigtige plakat med den rigtige ramme.

Du kan med fordel læse indlægget: Find inspiration til din indretning.

2. Valg af plakat og ramme

Når du har udtænkt dig det rette sted for din placering, er det med at finde den rette plakat og ramme. Skal plakaten være klassisk, farverigt, abstrakt eller måske arkitektonisk? Skal det være en kunst plakat fra dit foretrukne kunstmuseum eller kunstneren, hvor der er få produceret og udvalget er unikt, eller i stedet fra en kendt producent, hvor udvalget er større? Skal rammen være vintage, guld eller er du mere til én i eg – Det helt op til dig, så vælg det du godt kan lide.

3. Sæt din plakat i rammen

Det burde være forholdsvis smertefrit og uden større arbejde. Men gør det forsigtigt, så både du, rammen og plakaten kommer smertefri igennem. Husk altid at tjek, om der befinder sig et beskyttelse film på glasset i din ramme – Det ser altid pænere ud uden 😉

4. Sømmet skal passe til væggen

Når du har fundet det rette spot til din plakat, som er kommet i ramme, er du klar til at hænge den op. Her er det vigtigt at undersøge, hvilken type væg du ønsker at hænge op på – Så du anskaffer de helt rigtige søm.

5. Tegn op

Mål altid op, inden du begynder at hamre, så du er sikker på at din plakat bliver placeret lige som du ønsker. Du kan med fordel lave en lille blyantstreg på væggen. Hellere det end at sømme forkert.

6. SÅDAN!

Din plakat sætter spot-on. Godt arbejde. 

kunstplakat på væg

Skriv et svar